Φωτογραφίες

Επικοινωνία

Ολυμπίου Διαμαντή 14 Θεσσαλονίκη,54626 Ελλάδα

info@wencoop.gr

 

+30 2310 224440

 

Καλεσμένος της Enel Group και του W20 στη Ρώμη ο Σ.Ε.Γ.Ε. ως παγκόσμια καλή πρακτική στα θέματα ενσωμάτωσης φύλου στην Πράσινη Οικονομία

Σε μια εκδήλωση διεθνούς σημασίας είχε την τιμή να παραβρεθεί ως ομιλήτρια η Πρόεδρος της Ενεργειακής Κοινότητας WEnCoop και Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος – Σ.Ε.Γ.Ε., κα. Αποστολίνα Τσαλταμπάση, το απόγευμα της Δευτέρας, 20 Δεκεμβρίου 2021, στη Ρώμη. Το συνέδριο, με τίτλο «Ενδυνάμωση των Γυναικών: η οικολογική μετάβαση, μια πρόκληση για τις πόλεις και τα λιμάνια του μέλλοντος», μεταδόθηκε διαδικτυακά και αποτέλεσε την εκδήλωση με την οποία, επίσημα πλέον, ολοκληρώθηκε η Ιταλική Προεδρία των G20 και την παράδοση αυτής στην αντιπροσωπεία της Ινδονησίας.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, όλοι οι συμμετέχοντες, είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για την εισαγωγή μιας προοπτικής φύλου στον εκσυγχρονισμό και την περιβαλλοντική ισορροπία των πόλεων και των λιμανιών, ως στοιχεία ενός συστημικού οράματος για το μέλλον της Ευρώπης και του Κόσμου, σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές κατευθυντήριες γραμμές και με τις αρχές της Ατζέντας 2030 του ΟΗΕ.

Η παρέμβαση της κας. Τσαλταμπάση, αφορούσε συγκεκριμένα την ουσιαστική σημασία της προοπτικής του φύλου για την περιβαλλοντική ισορροπία και τον ρόλο των γυναικών στην εξασφάλιση αυτής. Ειδικότερα, η κα. Τσαλταμπάση, έδωσε έμφαση στη σημαντικότητα υποστήριξης των γυναικών μέσω εκπαίδευσης, καθοδήγησης και συμβουλευτικής, ώστε να αναπτυχθούν, να εξελιχθούν σε παγκόσμιο επίπεδο και να επιτύχουν τους επιχειρηματικούς τους στόχους, αλλά και για την εμπλοκή των γυναικών στην Περιβαλλοντική και Ενεργειακή Μετάβαση.