Φωτογραφίες

Επικοινωνία

Ολυμπίου Διαμαντή 14 Θεσσαλονίκη,54626 Ελλάδα

info@wencoop.gr

 

+30 2310 224440

 

Συνάντηση WEnCoop – ΣΕΓΕ με την Ευρωπαία Επίτροπο κα. Helena Dalli και την Υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας κα. Σοφία Ζαχαράκη για την προώθηση και την ενίσχυση της συμμετοχής των γυναικών στην πράσινη μετάβαση

Ενίσχυση του Ρόλου των Γυναικών στον τομέα της Ενέργειας:

Σε κλίμα συνεργασίας και αμοιβαίας εκτίμησης, εκπρόσωποι της διοίκησης του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος – ΣΕΓΕ και της Ενεργειακής Κοινότητας WEnCoop συναντήθηκαν με την Ευρωπαία Επίτροπο για την Ισότητα κα. Helena Dalli και την Υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας κα. Σοφία Ζαχαράκη στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να συζητήσουν θέματα που αφορούν την πράσινη οικονομία, την ενεργειακή μετάβαση και τον ρόλο των γυναικών σε αυτό το πλαίσιο. Η ανταλλαγή απόψεων και ιδεών είχε ως στόχο την ανάπτυξη κοινών προσεγγίσεων που θα συνδέσουν την επιχειρηματικότητα και την κοινωνική ευθύνη, προωθώντας έτσι μια βιώσιμη και ισότιμη προοπτική για το μέλλον.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης παρουσιάστηκε η εξαιρετικά επιτυχημένη πορεία της Ενεργειακής Κοινότητας WEnCoop, οι διακρίσεις που έχει λάβει σε παγκόσμιο επίπεδο αλλά και ο καθοριστικός της ρόλος στην ουσιαστική συμμετοχή των γυναικών στο τομέα της Ενέργειας. Στην συνέχεια ο ΣΕΓΕ παρουσίασε τις δράσεις που υλοποιεί στο πεδίο της πράσινης μετάβασης τόσο στην χώρα μας όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Η ανάλυση της μεθοδολογικής προσέγγισης της WEnCoop αποτέλεσε σημαντικό κομμάτι της συζήτησης, ενώ εξετάστηκαν τρόποι προώθησης βιώσιμων πρακτικών στον χώρο της οικονομίας. Η αναζήτηση λύσεων για την εμπλοκή των γυναικών στην πράσινη οικονομία και η ενεργειακή μετάβαση των επιχειρήσεων αποτέλεσαν επίσης κύρια θέματα συζήτησης.

Παράλληλα, παρουσιάστηκε η προσεχής παρουσίαση της WEnCoop και του ΣΕΓΕ, σε παράλληλη εκδήλωση των Ηνωμένων Εθνών στις 13 Μαρτίου 2024 στη Νέα Υόρκη, ενώ συζητήθηκε και η τοποθέτηση της Πρόεδρου της WEnCoop-ΣΕΓΕ, κας Τσαλταμπάση Λίνας σε ρόλο Συμβούλου στους G7 (πορτόφολιο για την προώθηση της Ισότητας και της Υποστήριξης των Γυναικών σε θέματα Κλιματικής Κρίσης υπό το W7).

Η κα. Helena Dalli και η κα. Σοφία Ζαχαράκη εξέφρασαν τη στήριξή τους προς τις προσπάθειες που καταβάλλουν οι γυναίκες επιχειρηματίες στον τομέα της πράσινης οικονομίας και επικρότησαν τις πρωτοβουλίες που λαμβάνει ο Σύνδεσμος με σκοπό την  ενδυνάμωσή τους.

Η Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος και της Ενεργειακής Κοινότητας WEnCoop, κα. Αποστολίνα Τσαλταμπάση δήλωσε:

Με χαρά και ικανοποίηση υποδεχθήκαμε σήμερα σε συνάντηση εργασίας την Ευρωπαία Επίτροπο για την Ισότητα, κα. Helena Dalli, και την Υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, κα. Σοφία Ζαχαράκη. Στη συζήτηση επικεντρωθήκαμε σε θέματα που αφορούν την πράσινη οικονομία και τον καθοριστικό ρόλο των γυναικών σε αυτή την εποχή προκλήσεων και ευκαιριών. Για μας η επίσκεψη της Επιτρόπου αποτελεί Ηθική Δικαίωση των προσπαθειών μας, και μας γεμίζει με αίσθημα ευθύνης για την επόμενη μέρα.  Ο ΣΕΓΕ, αφοσιωμένος στην προώθηση της ισότητας και της βιώσιμης ανάπτυξης, θα προωθήσει τις προτάσεις που προέκυψαν από αυτή τη συνάντηση, δρομολογώντας πρωτοβουλίες που ενισχύουν τον ρόλο των γυναικών στην πράσινη οικονομία και την ενεργειακή μετάβαση. Ευχαριστούμε την κα. Dalli και την κα. Ζαχαράκη για την εμπνευσμένη συνεργασία και αναμένουμε με ανυπομονησία το μέλλον, όπου θα συνεχίσουμε να ενώνουμε τις δυνάμεις μας για μια πιο βιώσιμη και ισότιμη κοινωνία.”

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με όλους τους συμμετέχοντες  να εκφράζουν  την προσήλωσή τους στη συνεργασία και στη συνέχιση του διαλόγου για την προώθηση της ισότητας και της βιώσιμης ανάπτυξης

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2024 στη Θεσσαλονίκη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *